Beter goed gejat?

Een interessante ruzie tussen Microsoft en Google: Google zegt dat Bing (de zoekmachine van Microsoft) resultaten van Google gebruikt. Op het moment dat je windows gebruikt en de Bing toolbar ge├»nstalleerd hebt werk je mee aan de verbetering van de Bing Zoekmachine. Hoe? Nou, blijkbaar kijkt Bing heel goed mee als je aan het zoeken bent op Google. Op basis van je zoekterm in Google kijken ze naar waar je op geklikt hebt en dat wordt meegenomen als resultaat in Bing… slim of jatten? Google heeft dit kunnen achterhalen door een aantal nep zoektermen te combineren met 1 specifiek echt bestaande pagina. Vervolgens hebben ze met een aantal Pc’s met de Bing Tool bar op deze links in google geklikt … en voila, een tijdje later verschenen deze pagina’s bij de zelfde nep zoektermen in Bing …. hoe heet dat in het Engels … caught with your pants down?

This entry was posted in Web 2.0. Bookmark the permalink.

Comments are closed.